-225 γρ. βούτυρο
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-50 γρ. ζάχαρη καστανή
-2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοκκινισμένο)
-½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
-1 βανίλια
-1 πρέζα αλάτι
-2 κ. σούπας κονιάκ
-200 γρ. μαρμελάδα κουμ κουάτ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό. Όταν η ζύμη θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ τότε την βγάζουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα με την ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σκληρύνει για να είναι εύπλαστη και να μην μας κολλάει στα χέρια. (30΄ λεπτά στο ψυγείο)
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί της τάρτας και απλώνουμε την ζύμη από πάνω και τη σπρώχνουμε προς το τοίχωμα του ταψιού. Απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω στη ζύμη που στρώσαμε. Με την ζύμη που μας περίσσεψε πλάθουμε μικρές ροδέλες και τις απλώνουμε σταυρωτά επάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35΄-40΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.