Find us
Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 16ο χλμ Σκριπερό Κέρκυρα, 49100
26630 22174
info@kumquat.gr

Σπαγγέτι με κουμ-κουάτ και καραμελωμένα ντοματάκια, της Βαρβάρας

Μερίδες
4
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Προετοιμασία
Tags

Συστατικά

1 κιλό σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
20 κουμ κουάτ
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη μαύρη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο γλυκό
10 ντοματάκια τσέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σαφράν

Εκτέλεση

Ετοιμάζω τη σος ως εξής: Σε ένα τηγάνι ρίχνω το λάδι μέχρι να ζεσταθεί και ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα. Έπειτα τα αφήνω να μαραθούν και βάζω τη ζάχαρη για να τα καραμελώσω. Έπειτα παίρνω τα μισά κουμ κουάτ, τους βγάζω το χυμό και τα ψιλοκόβω. Στη συνέχεια βάζω τη σόγια σος, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνω να βράσουν για να ελαττωθούν τα υγρά τους. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω λίγο λάδι να κάψει, μετά ρίχνω τα ντοματάκια, τα μαραίνω και ρίχνω το κρασί και το σαφράν, όπως και λίγο αλάτι.

Πάνω στα βρασμένα al dente μακαρόνια βάζω τη σος με τα κουμ κουάτ, γύρω γύρω του πιάτου βάζω τα ντοματάκια και γαρνίρω με τα φρέσκα κουμ κουάτ.

Καλή σας όρεξη!

Λικέρ Αιωλική

500ml

Λικέρ Cleopatra

200ml 100ml

Ούζο Παγούρι

350ml 200ml

Λουκούμι Κουμκουάτ

400gr 200gr