Find us
Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 16ο χλμ Σκριπερό Κέρκυρα, 49100
26630 22174
info@kumquat.gr

Ψωμακι με κουμ κουάτ και μετσοβόνε

Μερίδες
Για περίπου 15 ψωμάκια
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Προετοιμασία
40+ λεπτά
Tags

Συστατικά

1 δόση ζύμη για ψωμί

200γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο λεπτά

6-7 κουμκουάτ, μόνο τη φλούδα, ψιλοκομμένα

πιπέρι αλέπο (προαιρετικά, το βρίσκετε στα μπαχαράδικα)

Εκτέλεση

Φτιάξτε το ψωμί και αφήστε το να φουσκώσει για 1.5-2 ώρες. Έπειτα πλάστε 15 περίπου μικρά ψωμάκια.
Κάντε τα ψωμάκια όσο πιο επίπεδα μπορείτε βάλτε τα σε μια λαμαρίνα ή ρηχό ταψί καλυμένο με αντικολλητική ταινία και απλώστε στην επιφάνεια του καθενός λίγο από το ψιλοκομμένο κουμκουάτ και λίγο από το τριμμένο τυράκι.

Πασπαλίστε με το πιπέρι και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.

Ψήστε τα ψωμάκια τα πρώτα 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώστε στους 180οC. Συνολικά θέλουν περίπου 35-40 λεπτά, αλλά οι χρόνοι εξαρτώνται πάντοτε από το φούρνο. Θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ψηθούν βάλτε τα να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Λίκερ Παγούρι

350ml 200ml 100ml 40ml

Λουκούμι Κουμκουάτ

400gr 200gr

Λεμοντσέλο

500ml 200ml 100ml 50ml

Σακούλα Fruit Glasse

250gr