1 κιλό κουμ κουάτ
1250ml νερό
½ λεμόνι (ο χυμός του)
1250γρ. ζάχαρη
Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα μαυράκια και βάζουμε σε τούλι τα κουκούτσια (δένουμε το τούλι).
Κόβουμε τα κουμ κουάτ πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το τούλι που έχει μέσα τα κουκούτσια και προσθέτουμε το νερό.
Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους.
Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράζει η μαρμελάδα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έδεσε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τα σφραγίζουμε.