Find us
16th km of the National Road of Paleokastritsa Skripero Corfu, 49100
(+30) 26630 22174
info@kumquat.gr

Γλυκό κουταλιού κουμ-κουατ

Serves
Difficulty
very easy
Preparation
Tags

Ingredients

Κουμ-κουάτ (φρούτο)
Ζάχαρη
Νερό
Λεμόνι

Method

Βάζετε τα κουμ-κουάτ σε νερό για τρεις μέρες, αλλάζοντας κάθε μέρα το νερό.
Τα βράζετε (σε νερό που να τα σκεπάζει) για 30 λεπτά.
Πετάτε το βρασμένο νερό και τα ξαναβράζετε για άλλα 30 λεπτά.
Αδειάζετε ξανά το νερό και ελέγχουμε αν είναι μαλακά ώστε να μπορούν να τρυπηθούν με οδοντογλυφίδα. Αν το φλούδι είναι σκληρό κάνουμε τρύπες περιφερειακά με την οδοντογλυφίδα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τόση ζάχαρη όσο τα κουμ-κουάτ + 250 γρ. Δηλαδή για μισό κιλό κουμ-κουάτ βάζουμε 750 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε 1.5 ποτήρι νερό και βράζουμε για 2 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Στο έτοιμο σιρόπι ρίχνουμε τα βρασμένα φρούτα και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν μαζί.
Αν δέσει πολύ το σιρόπι προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουν 5-6 λεπτά.
Αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε την επόμενη μέρα ζάχαρη και ξαναβράζουμε 3-5 λεπτά.

Mandolato Kumquat

300gr 200gr 100gr

Baklavas with Almonds & Honey

110gr

Liqueur in Crock

500ml 250ml 100ml 40ml

Spoon sweet lux

250gr 400gr