Find us
Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 16ο χλμ Σκριπερό Κέρκυρα, 49100
26630 22174
info@kumquat.gr

Γλυκό κουταλιού κουμ-κουατ

Μερίδες
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Προετοιμασία
Tags

Συστατικά

Κουμ-κουάτ (φρούτο)
Ζάχαρη
Νερό
Λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζετε τα κουμ-κουάτ σε νερό για τρεις μέρες, αλλάζοντας κάθε μέρα το νερό.
Τα βράζετε (σε νερό που να τα σκεπάζει) για 30 λεπτά.
Πετάτε το βρασμένο νερό και τα ξαναβράζετε για άλλα 30 λεπτά.
Αδειάζετε ξανά το νερό και ελέγχουμε αν είναι μαλακά ώστε να μπορούν να τρυπηθούν με οδοντογλυφίδα. Αν το φλούδι είναι σκληρό κάνουμε τρύπες περιφερειακά με την οδοντογλυφίδα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τόση ζάχαρη όσο τα κουμ-κουάτ + 250 γρ. Δηλαδή για μισό κιλό κουμ-κουάτ βάζουμε 750 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε 1.5 ποτήρι νερό και βράζουμε για 2 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Στο έτοιμο σιρόπι ρίχνουμε τα βρασμένα φρούτα και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν μαζί.
Αν δέσει πολύ το σιρόπι προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουν 5-6 λεπτά.
Αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε την επόμενη μέρα ζάχαρη και ξαναβράζουμε 3-5 λεπτά.

Λεμοντσέλο Φθοριωμένο

500ml 200ml

Λικέρ Ιταλίας

700ml 500ml

Εκχύλισμα Κουμκουάτ Αιωλική

500ml 350ml

Βάζο Όρτσιο

400gr 250gr 130gr