Psomaki me koum kouat kai metsovone
Man

CHEF

Αγνωστος

Ψωμακι με κουμ κουατ και Μετσοβονε
40'+
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για περίπου 15 ψωμάκια

1 δόση ζύμη για ψωμί

200γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο λεπτά

6-7 κουμκουάτ, μόνο τη φλούδα, ψιλοκομμένα

πιπέρι αλέπο (προαιρετικά, το βρίσκετε στα μπαχαράδικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το ψωμί και αφήστε το να φουσκώσει για 1.5-2 ώρες. Έπειτα πλάστε 15 περίπου μικρά ψωμάκια.
Κάντε τα ψωμάκια όσο πιο επίπεδα μπορείτε βάλτε τα σε μια λαμαρίνα ή ρηχό ταψί καλυμένο με αντικολλητική ταινία και απλώστε στην επιφάνεια του καθενός λίγο από το ψιλοκομμένο κουμκουάτ και λίγο από το τριμμένο τυράκι.

Πασπαλίστε με το πιπέρι και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.

Ψήστε τα ψωμάκια τα πρώτα 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώστε στους 180οC. Συνολικά θέλουν περίπου 35-40 λεπτά, αλλά οι χρόνοι εξαρτώνται πάντοτε από το φούρνο. Θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ψηθούν βάλτε τα να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ