marmelada-koum-kouat
Man

CHEF

Αγνωστος

Μαρμελαδα Κουμ Κουατ
1ω:30λ+
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 1.5 κιλό μαρμελάδας

1 κιλό κουμ κουάτ

1250ml νερό

½ λεμόνι (ο χυμός του)

1250γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα μαυράκια και βάζουμε σε τούλι τα κουκούτσια (δένουμε το τούλι).
  • Κόβουμε τα κουμ κουάτ πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το τούλι που έχει μέσα τα κουκούτσια και προσθέτουμε το νερό.
  • Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους.
  • Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράζει η μαρμελάδα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έδεσε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τα σφραγίζουμε.

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ