kotopoulo-me-koum-quat-featured
Man

CHEF

Αγνωστος

Κοτοπουλο με κουμκουατ
1ω:20λ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 5 άτομα
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
12 φρέσκα κουμκουάτ
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλλας
1 κ.κ. ίνες σαφράν (κρόκο)
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό σαμιώτικο κρασί
χυμός από 1 πορτοκάλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κουμκουάτ ολόκληρα σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στα 2 ή στα 4, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μαζί με την κανέλα, το σαφράν και το τζίντζερ, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού. Μόλις εξατμιστούν, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κουμκουάτ και σκεπάζουμε το φαγητό μας με το καπάκι. Το σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς και το σερβίρουμε ζεστό με ένα λευκό ρύζι μπασμάτι ή τζάσμιν.

Tips
• Φρέσκα κουμκουάτ βρίσκουμε σε καλά ντελικατέσεν που έχουν και λαχανικά.
• Αυτό το φαγητό γίνεται νοστιμότατο και με κατσικάκι ή με κόκορα.
• Προαιρετικά μπορούμε να του προσθέσουμε και δύο ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες.

 

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ