Kum-Kuat-Liqueur
Man

BARMAN

Αγνωστος

Λικερ Κουμ Κουατ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κουμ κουάτ

700-100 γρ. ζάχαρη

1 μπουκάλι κονιάλ (750ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα κουμ κουάτ ωριμάζουν από τον μήνα Ιανουάριο εώς τον Μάρτιο. Οι καρποί που θα χρησιμοποιήσουμε φροντίζουμε να έιναι σφιχτοί με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Αφού διαλέξουμε τους καρπούς, τους πλένουμε και τους χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε δύο-τρεις μεριές κάνοντας χαρακιές βάθους ενός εκατοστού. Με τη βοηθεια μιας σακοράφας και νάυλον κλωστής φτιάχνουμε ένα “κομπολόι” που έχει για χάντρες κουμ κουάτ και βάζουμε μέσα το κονιάκ και το κομπολόι με τα κουμ κουάτ. Κλείνουμε το βάζο προσέχοντας να μην κλείσει αεροστεγώς ώστε να αναπνέει. Αφήνουμε το βάζο σε μια άκρη της κουζίνας μας για τρεις βδομάδες. Μόλις περάσουν οι τρεις βδομάδες ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τόση ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το λικέρ μας, 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυωσει καλά και το ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το κονιάκ και τα κουμ κουάτ. Ξανακλείνουμε το βάζο όπως προηγουμένως και το αφήνουμε να σταθεί για άλλη μια βδομάδα. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, το λικέρ μας είναι έτοιμο και τα κουμ κουάτ που έχουν χρησιμοποιηθεί μπορούν να καταναλωθούν, άλλα με σύνεση.

 

 

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ