Kum-Kuat-Liqueur-Tsipouro
Woman

BARMAN

Ελενη Στεφανου

Λικερ Κουμ Κουατ με Τσιπουρο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

750ml καλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κιλό κουμ κουάτ
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κουμ κουάτ μας, τα οποία θέλουμε να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.

Τα χαράζουμε με μαχαίρι σε δυο τρία σημεία και τα βάζουμε σε μια γυάλα ή ένα μεγάλο βάζο μαζί με το τσίπουρο και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4 εβδομάδες.

Μετά από τις 4 βδομάδες, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο.

Ξανακλείνουμε και αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα.

Αφού περάσουν οι μέρες βγάζουμε τα κουμ κουάτ και φιλτράρουμε 2 φορές το λικέρ και γεμίζουμε σε μπουκάλια.

Καλή επιτυχία!!

* Πέρσι τα είχα φτιάξει προσθέτοντας από την αρχή τη ζάχαρη στο μπουκάλι χωρίς να χρησιμοποιήσω νερό και ανακινούσα κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφού πέρασαν οι 4 εβδομάδες δοκίμασα για να δώ αν θα χρειαστεί άλλη ζάχαρη. Δεν χρειάστηκε αλλά αν χρειαζόταν θα έφτιαχνα λίγο σιρόπι και θα το πρόσθετα με την παραπάνω λογική.

 

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ