kum-kuat-raki
Man

BARMAN

Αγνωστος

Λικερ Κουμ Κουατ με Ρακη
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

½ κιλό κουμ κουάτ.

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες ρακή

2 κούπες νερό

Προαιρετικά, 4 σταγόνες κίτρινο και 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε  καλά τα κουμ κουάτ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα κάθε κουμ κουάτ σε 2-3 σημεία και τα βάζουμε σε βάζο με τη μια κούπα ζάχαρη και τις 2 κούπες ρακή. Ανακατεύουμε να λιώσει η περισσότερη ζάχαρη κινώντας πέρα δώθε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος (π.χ.  σε ένα ντουλάπι, σε ένα σημείο της κουζίνας που δεν λιάζεται, σε μια αποθήκη) για 1 μήνα. Κουνάμε πότε πότε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε τις 2 κούπες ζάχαρη με 2 κούπες νερό για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αδειάζουμε το σιρόπι στο βάζο, προσθέτουμε και την τρίτη κούπα ρακής  και το ξανακλείνουμε για 3-4 μέρες.

Διπλώνουμε ένα κομμάτι τούλι  στα δύο και βάζουμε ανάμεσα ένα κομμάτι βαμβάκι. Αυτό το αυτοσχέδιο φίλτρο το βάζουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε το λικέρ μας. Πρέπει να είναι διάφανο. Το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε!

Παρατηρήσεις:

1)Επειδή ήθελα λίγο πιο έντονο το χρώμα, μετά τη διήθηση πρόσθεσα 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα και 1 κόκκινο , ώστε να πάρει μια πιο πορτοκαλί απόχρωση. Ήταν αρκετές για τις παραπάνω ποσότητες. Πώς σας φαίνεται;

2)To κουμ κουάτ έχει πολύ λεπτό άρωμα κι έτσι δεν βάζω άλλο αρωματικό στο λικέρ μου. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο ή 1 ξυλάκι κανέλας -πάντα ταιριάζουν με τα εσπεριδοειδή-  είτε στο βάζο με το φρούτο είτε στο βράσιμο του σιροπιού.

3)Τα λικέρ με ρακή είναι χωνευτικά και κλείνουν πολύ ωραία κάθε γεύμα. Φυσικά, ταιριάζουν πάντα και με όλα τα είδη σοκολάτας! Αντί  λοιπόν άλλου κεράσματος για όσους επιμένουν να γιορτάζουν σήμερα, εγώ θα τους ευχηθώ τα χρόνια πολλά με το αρωματικό μου λικέρ!

 

Πηγή Συνταγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ